søndag den 2. august 2009

Post Danmark Rundt 2009 med Post Danmark

2008 med invitation fra Saxo-bank og 2007 med CSC... det er jo blevet en hel tradition at være med ved Københavns svar på Champs-Élysées. I år havde jeg ikke hørt fra nogen af sponsorerne, så skulle 2009 virkelig blive uden PostDK-afslutningen?

Næ nej, for jægersoldaten ringede og sagde han havde fået to VIP biletter fra Post DK, og så måtte feriebilen jo vendes mod Danmark! Havde først planlagt at arrivere i DK på tirsdag, men det blev så til 19 timers motorvej i ét kør.

PostDK er jo hovedsponsor til løbet, så det var et fint arrangement hvor både Jakob Piil og Alex Pedersen underholdte, medens vi andre mæskede os fra bufféen. Vi kom lidt sent, så de eneste ledigepladser var ved deres bord, så dem måtte vi jo tage os til takke med ;-)

Jakob Piil kunne fortælle, at han ved starten af sin professionelle karriere vejede 75 kg, og kun lige kunne klemme sig med feltet over de danske bakker, men at der ikke var mange steder man kunne gemme sig på et egentlig bjerg med den vægt. Så, da han var på toppen vejede han 62 kg. Det var nødvendigt for at kunne følge med på de barske bjergetaper i TdF!

Post DK har deres tribune for enden af opløbstrækningen, så også der fik vi os gode placeringer med god oversigt over løbet. Jakob Fuglsang vandt igen i år, men kører jo netop for Riis i år, så Team SaxoBank vandt/købte sig den øverste podieplads tilbage efter at have tabt den til selv samme Jakob Fuglsang sidste år. Riis havde i øvrigt sendt et rent dansk hold for første gang, et godt vidnesbyrd om dansk cykelsports styrke i disse år!

Post Danmark er fusioneret med den svenske post, så Svenskekongen var der også... ej, den svenske generaldirektør er blevet koncerndirektør og ligner altså Carl Gustav. Danmark Rundt præmierne skulle altså uddeles på klingende svensk!.. Så Svenskekongen vandt altså også denne krig.. Troede vi var færdige med at lægge os ned for svenskerne efter Chr d4 forærede det halve rige til hinsidans.... Mon løbet skal hedde Post Norden rundt til næste år og så også køre i Sverige? Og hvem har iøvrigt hørt om en svensk cykelrytter?

Også manden med den tomme rygsæk dukkede op. Det lignede virkelig en tom rygsæk, selv anprisningssedlen hang på endnu... måske er der tale om en sponsoraftale? Hvad BS´rygsæk indeholder må være denne blogs store uløste gåde...

Ingen kommentarer: